promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leszakadhat az ég, nem viccel az őszi hidegfront. Kellemetlen és nyirkos időre lehet számítani majd ettől a naptól, úgy szervezzünk programokat
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kétségtelenül beköszöntött az ősz és az eső is megérkezik a napokban, a hétvégén van még az utolsó lehetőségünk, hogy kihasználjuk a napsugarak simogatását.

Az elmúlt napokban még jelentős mértékben élvezhettük a napsütést, azonban ahogy az iskolába becsöngettek, valahogy az időjárás is határozottan átváltott az őszbe. Most a hétvégén még kiélvezhetjük az utolsó napsugarak melegségét, de ez szépen fokozatosan el kezdett már visszahúzódni és egyre több felhőre is számítanunk kell. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy kiszámíthatatlanná válhat a hőmérséklet is, így még reggel kellemes idővel szembesülünk, délután már könnyen lehet, hogy elő kell venni az esernyőt a táskából.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is úgy fogalmazott, hogy most az elkövetkezendő néhány nap fénymásoló módban van, tehát könnyen lehet, hogy ma ugyanolyan idő lesz, mint tegnap volt, de ahogy már mi is említettük mindenképpen van benne egyfajta bizonytalanság. Így a szabadtéri programot szervező családoknak mindenképpen javasoljuk, hogy a tízórai mellé még szorítsanak helyet az esőkabátoknak is a hátizsákban.

Jó hír továbbá, hogy a csúcshőmérséklet országszerte elérheti a 33 fokot is, azonban már kevésbé jó, hogy a jövő hét ez elejétől fokozatosan csökken, majd hirtelen lehűléssel kell szembesülnünk. Körülbelül szerdától pedig állandósulhat egy pár napra az eső, de az sem fog sokáig vendégeskedni nálunk, csak a napközbeni rutinokban okozhat némi kellemetlenséget.

Az OMSZ meteorológusa, azonban pontról-pontra bemutatja YouTube videójában, hogy mire és hogyan számíthatunk pontosan, így egészen jól fel tudunk majd készülni az előttünk álló változásokra, hogy ne érhessen minket meglepetés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás