promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: az agresszív hidegfront ül a trónon, de újabb drámai fordulat érkezik, aminek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A változékony időjárás újabb meglepetést tartogat agresszív hidegfront után.

Kíméletlen viharok csaptak le Magyarországra egy agresszív hidegfront miatt. Volt itt minden, amit a viharzónák hozhattak: diónyi jég, gigászi erejű szél, valamint úgy cikáztak a villámok, mintha Zeusz szórta volna őket folyamatosan dühében.

Az időjárás most már elkezd kicsit megnyugodni, de azért a hidegfront még bőven érezteti a hatását, mivel visszaesett mindenhol a hőmérséklet. Azonban, hogy a folytatásban mi vár ránk, az az Országos Meteorológiai Szolgálat videójából kiderül.

Annyi biztos, hogy a mai napon már csak a Dunától keletre kell zivatarokra számítani. Az északnyugati tájakon erős, zivatarokban viharos széllökés is előfordulhat.

Persze erőteljes marad a felhő-képződés, de emellett az ország nagyobb részén, úgy mint a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon pár óra napsütés valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 28 fok között valószínű.

Csütörtökön reggelig elszórtan, napközben még főleg keleten, északkeleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 11, 17, délután 21, 27 fok valószínű.

A hét további részében viszont már szárazabb, a hétvégén jóval melegebb levegő áramlik fölénk. Ez újabb drámai fordulatot hozhat, mivel visszatérhet az igazi nyár. A száraz időben 26-30, 27-32 fokos csúcsokat mérhetünk, vár akik gyűlölik a kánikulát, azok ennek nem igazán fognak örülni.

Szóval hiába csúszunk bele a szeptemberbe, az időjárás még nem fogja a szürke és hidegebb arcát mutatni. Elvileg a következő hónap elején még nyugodtan lehet kirándulásokat szervezni, vagy akár még strandra is menni. Csapadékosabb periódusok lehetnek, de még nem kell arra számítani, hogy drasztikusan visszaesik a hőmérséklet.

A lényeg, hogy a távozó agresszív hidegfront után még visszatér a nyár, de hogy meddig marad, az a későbbi előrejelzésekből kiderül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás