promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viharos szél, jégeső, intenzív csapadék száguld felénk, mutatjuk, hol fog lecsapni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közeleg a kánikula vége, már itt a lehűlés előfutára felettünk.

Hétvégén még mindenhol marad a kánikula. Bár a meteorológusok korábban azt mondták, hogy vasárnap már megérkezik a lehűlés, most azt közölték, hogy az időjárásban komolyabb változás nem lesz már a héten; a hét utolsó napján is valószínűleg 30 fok felett marad a hőmérséklet. Hozzá kell tenni, hogy pénteken már egyre több helyen megjelennek a fátyolfelhők, amikből lassan gomolyfelhők lesznek, és a hullámzó frontrendszer előfutára már az éjszaka megérkezett az Észak-Dunántúlra.

A Promotions olvasója Rábakecölről küldött nekünk kora reggel levelet, amiben egy heves zivatarról számolt be:

„Nagyjából hajnali fél 4 körül arra ébredtem, hogy hatalmas, viharos szél tombol és szakad az eső. Kinéztem, és nem hittem a szememnek. Attól féltem, hogy a szél le fogja szakítani a fák ágait előttünk. Aztán nem is tartott fél óránál tovább, gyorsan ment is tovább. De most reggel már nem is volt nap, tiszta felhős minden nálunk”

- írta.

Az OMSZ által kiadott veszélyjelzés szerint pénteken a hajnali, reggeli órákban előbb az Észak-Dunántúlon fordulhatnak elő zivatarok, amelyek fokozatosan kelet felé haladva átterjedhetnek a középső tájak fölé is. Délután, este az északi, északnyugati tájakra sodródhat be néhány zivatar, amelyek környezetében átmeneti viharos széllökés (~60-80 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), illetve jégeső nem kizárt. Az északnyugati tájakon a szombatra virradó éjszaka is aktív maradhat a légkör.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint reggel, kora délelőtt főként az Észak-Dunántúlon, a főváros tágabb térségében, illetve az Északi-középhegység nyugati részein még több lesz a felhő, és zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Ezt követően a csapadék megszűnik, a felhőzet felszakadozik, és ott is napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. Délután legfeljebb néhol - az északnyugati, északi határvidéken - fordulhat elő zápor, zivatar.

A déli szél megélénkül, de zivatarok környezetében szélerősödés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 36 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás