promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a perzselő poklot készül kiütni az agresszív hidegfront, ami nagy felfordulást fog okozni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A perszelő kánikulát még el kell viselnünk egy ideig, de aztán egy agresszív hidegfront igen kemény ütést visz be.

Ilyen lehet a pokolban lenni? Nos, ott biztosan rosszabb a klíma, mint Magyarországon, de tegnap délutántól kezdve másodfokú hőségriasztást rendeltek el hazánk egész területére egészen csütörtök éjfélig. Most jelenleg 11 órától egészen 17 óráig semmiképpen sem szabad a napon tartózkodni, csak nagyon rövid ideig.

Aki szabadságon van, és a strandra merészkedik, annak sem árt magas faktorszámú napvédőkrémet használnia, és még így is érdemesebb árnyékban maradni. Sokan tapasztalják, hogy bár estére le is hűl a levegő, de ezt nem igazán lehet kiemelten érezni. Késő este is 21 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

A hőségriadó miatt módosult a budapesti atlétikai világbajnokság szerdai programja is. A női 5000 méter szerda 11.10 órára kiírt előfutama során az időjárási viszonyok nem lesznek megfelelőek - 30 Celsius-fok feletti érték várható -, ezért a számot szerda 19 órakor rendezik meg Wagner-Gyürkés Viktóriával a mezőnyben.

De mi is vár ránk pontosan? Az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül!

Ettől függetlenül lehetnek zivatarok, de főleg csak Magyarország északkeleti részén. Itt akár intenzívebb csapadék, és apró szemű jég is előfordulhat. Ettől ez még csak felfrissülést hozhat, nagy lehűlést nem. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, északkeleten várható a kevésbé meleg idő.

Csütörtökön a keleti tájakon lehetnek felhősebb részek, és ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Másutt, illetve a nap további részén többnyire derült vagy kissé felhős, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. A hajnali 15, 23 fokról délutánra 29 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétvége előtt, azaz pénteken napos idő várható általában kevés felhővel, de északnyugatra besodródhat délután zivatarfelhő, amelyből egy-egy helyen zápor, zivatar is előfordulhat. Este fátyolfelhőzet érkezik. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 16, 24, délután 29, 36 fokot mérhetünk.

Szombaton még nem, de az Időkép beszámolója szerint vasárnap már megérkezik az agresszív hidegfront, ami meghozhatja a várva várt lehűlést. A pokoli kánikulának állítólag ez fog igazán véget vetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás