promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: itt alakulnak ki viharzónák, az agresszív hidegörvény miatt akár jégesőbe is belefuthatunk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Erősen változékony időjárás vár ránk egy hidegörvény miatt, ami méretes felhőszakadásokat okozhat.

Az utóbbi napokban több zivatarlánccal is találkozhattunk, de Budapesten még özönvízre is volt példa. Később a Dunántúl is kiadós öntözést kapott, tegnap pedig az ország délkeleti részén szintén átrobogott néhány terjedelmesebb felhőszakadás.

Sajnos jelenleg még biztosan marad a változékony időjárás, szóval nem árt majd figyelni az élő radartérképet, hogy merre alakulhat ki erősebb vihar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából megtudhatjátok, hogy mi is vár ránk pontosan.

Egy agresszív hidegörvény vette most ár az uralmat, ez pedig tökéletes feltételeket teremt ahhoz, hogy zivatarok csapjanak le ránk. Sajnos azért kell majd figyelemmel kísérni a radart, mert jelenleg képtelenség megmondani, hol jelenhetnek meg keményebb viharok. Az OMSZ megemlítette a riasztásban, hogy a hidegörvény miatt szinte bárhol kialakulhatnak.

Akár még agresszívabb zivatarcellákkal is találkozhatunk, amik özönvízszerű felhőszakadást okozhatnak. A zivatarokhoz társulhat 1-2 centiméteres jég, valamint viharos széllökések. Lehűlésre most szombaton nem kell számítani továbbra sem: a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 33 fok között valószínű.

Sokan persze arra kíváncsiak, hogy mi vár ránk augusztus 20-án. Nos, az időjárásunk erősen elkezd megnyugodni, szóval bátran szervezhetünk kinti programokat. Az ország nagyobb részén napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban északkeleten több lehet a gomolyfelhő, arrafelé néhol előfordulhat zivatar, szóval körültekintőbbnek kell lenni.

Az időjárás hétfőn még inkább nyugalmi állapotba vált át, és csapadékra sem kell számítani. Az északkeleti országrészben néhol megélénkülhet az északi, északkeleti szél, de napos idő várható. Ekkor már 29, 35 fok közötti értékeket mérhetünk, szóval támad a kánikula.

Akik jövő hétre tervezték be a nyaralást azok örülhetnek, mert a jelenlegi helyzet szerint szinte végig forróság kerül előtérbe, és száraz idő lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás