promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kétarcú időjárásra hívták fel a figyelmet a meteorológusok, érdemes felkészülni a váratlan meglepetésre
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alapvetően kellemes, napsütéses napnak ígérkezik a kedd, de vannak tájak, ahol váratlan fordulatra is felkészülhetünk.

Kedden kellemes hangulatban ébredhetünk, hajnalban ugyanis tiszta égbolt és egész kellemes idő fogad bennünket, eső sem várható - írja a met.hu

Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de pár helyen ettől pár fokkal hűvösebbet mérhetünk, a vízpartok közelében, illetve nagyvárosokban pár fokkal enyhébb lehet a hajnal.

Délelőtt is alapvetően derült idő várható sok napsütéssel, azonban napközben, különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet. Az északi és a nyugati országrészekben estig derült maradhat az ég. Csapadék délutánig nem várható, majd elsősorban az Alföldön már néhol előfordulhat zápor, illetve zivatar.

Forrás: met.hu

Erősebb záporos, zivataros góchoz intenzív csapadék (~15-25 mm), szélerősödés (~45-55 km/h), esetleg jégeső (1-2 cm-nél nem nagyobb átmérő) társulhat. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Veszélyjelzésre nem kell számítani.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Bár front nem lesz felettünk, az egyre melegebb idő miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, fejfájás, alvászavarok jelentkezhetnek. Emellett többeknél kialakulhat fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság és rosszullét.

Hajnalban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, majd a délelőtti órákban történő intenzív melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok előfordulhatnak.

A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvösebb lehet, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban.

Kedden este délkeleten gyenge hidegfronti hatás is érvényesülhet, mely miatt felerősödhetnek a görcsös panaszok, fokozódhat a fejfájás.

Zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztamások panaszai.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lehet hangulatunkra.

10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás