promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drasztikus lehűlés jön, 6 fok is lehet - ennyi volt a nyár?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szokatlanul hideg lesz a következő napokban, talán már nem is tér vissza a nyári idő.

Szoktassuk magunkat a gondolathoz, hogy talán idén már nem is lesz medencés, strandolós időjárás, ugyanis az előrejelzések szerint egész augusztusban marad a felhős, csapadékos, a szokottnál hűvösebb idő. A következő napokban ráadásul drasztikus lehűlés lesz, az ország bizonyos részein bőven 10 fok alá esik be az éjszakai hőmérséklet - néhol már csak 6 fokot mérhetünk majd.

Bár a jövő héten kis időre szárazra fordul az idő - amíg nem jön hét közepén egy hidegfront -, vasárnap még esőre, keleten, észak-keleten pedig heves zivatarokra, kiadós csapadékra, erős szélre kell számítani.

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint reggel, délelőtt a kiterjedtebb zivatartevékenység súlypontja egyre inkább az északkeleti területekre tevődik át, főként Borsodban, Szabolcsban még előfordulhat akár hevesebb zivatar is erősen viharos széllökések (> 90 km/h), felhőszakadás (> 25-40 mm) kíséretében, esetleg jégeső is lehet. Kisebb számban, de a nap hátralévő részében továbbra is kialakulhat zivatar arrafelé, emellett főként a délnyugati tájakon van esély dörgésre, villámlásra. A heves zivatarok esélye azonban jelentősen csökken a nap második felében.

A meteorológusok térképen mutatták meg, mire kell számítani a hét utolsó napján:


(Fotó: OMSZ)

Az országos előrejelzés szerint szombat éjszaka döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti megyékben az éjszaka második felétől növekszik meg a felhőzet. A rendszerbe szerveződő zivatarok többségére a Dunától keletre kell számítani, ezekhez felhőszakadás, károkozó szélroham, jégeső is társulhat. Mindeközben a Dunántúlon eső, záporeső lesz a jellemző. A Dunántúlon északnyugatira forduló szél megélénkül, az északi részein meg is erősödik, másutt a délies szél mérsékelt vagy élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap a nap első felében még felhős idő valószínű, sokfelé lehet eső, zápor, főként északkeleten zivatar is. Délután szakadozik a felhőzet, a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, emellett az ország nagyobb részén csökken a csapadékhajlam, már csak elszórtan kell záporra, döntően északkeleten és délnyugaton zivatarra számítani. A nyugatias szél nagy terülten megélénkül és megerősödik, továbbá zivatarokban akár viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás