promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: szinte felöklel minket az agresszív viharzóna, a szakemberek már látják a végzetet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárásban most beindul a melegedés, de ez nem fog sokáig tartani, mert érkezik az újabb viharzóna.

Nem olyan rég volt részünk agresszív viharokban, ráadásul néhol ezek olyan erősek voltak, hogy fákat csavartak ki a helyükről, de jégeső is okozott károkat. Most azonban jön a nyugalom, és bár a zivatarlánc elsöpörte a hőséget, de ezután ismét beindul a melegedés. Persze készüljünk, mert ez nem fog sokáig tartani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videójában rögtön meg is nézhetitek, hogy mi vár ránk a későbbiekben.

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, hajnalra jócskán lehűlt a levegő. Volt olyan hely, ahol egészen öt fokig hűlt le a levegő. Ez már tényleg hasonlított amolyan őszi reggelhez. Csapadékra ma már nem kell számítani, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 9 és 17 fok között alakul.

Hétvége előtt, vagyis pénteken is nyugodt marad az időjárásunk, de csapadék ettől függetlenül lehet. Az ország északi felén közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, és ott délutántól néhol zápor, estétől esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Délen ezzel szemben derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A délnyugati szél élénk, többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 31 fok között alakul.

Szombaton általában sok napsütés valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként azonban erőteljesebb is lehet a gomolyfelhő-képződés. Záporok persze kialakulhatnak, de nem ez lesz a jellemző. Hajnalban 12, 19, délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Ahogyan fent írtuk, nem sokáig örülhetünk, mert állítólag vasárnap érkezik meg az agresszív viharzóna hazánk felé, ami hozhatja a károkozást is magával. A csapadékrendszer nyugati irányból kelet felé helyeződik majd át. A feltámadó viharok meglátjuk, hogy milyen erősségűek lesznek, és az OMSZ mely megyékre fog kiadni riasztást. Ezen a napon keleten lesz a melegebb, a tartósabban csapadékos tájakon a hűvösebb idő.

A jövő hét elején bár lesz egy kis csapadékszünet, de utána elvileg újra visszatérnek a záporok illetve zivatarok. Sokan nem bírják a hőséget, és nekik abszolút jó hír, hogy a kánikula nem mostanában fog visszatérni, tehát a következő időszakban marad a mérsékelten meleg idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás