promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: újra odacsap az agresszív hidegfront – ezen a napon fog felforgatni mindent a viharzóna
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jön egy kis melegedés az időjárásban, de aztán egy agresszív hidegfront miatt ismét viharzónák fognak kialakulni.

Sajnos abszolút nem volt unalmas az időjárás. Persze annak sokan örültek, hogy a kánikula szarvát egy kicsit letörték a zivatarok, de az volt a baj, hogy közben okoztak károkat is. Akadt olyan terület ahol szupercella csapott le, amihez társult jégeső, valamint orkán erejű szél.

A jégeső nem viccelt, és ésszakkeleten több tető is megrongálódott a viharban. A zivataros este után kissé ködös reggelre ébredhettek sokan, és a hőmérséklet is jelentősen visszaesett.

Most késő délutántól nyugat felől a délnyugati területeken alakulhatnak ki kellemetlenebb zivatarok, amik aztán kelet felé fognak tovább mozogni. Nincs kizárva, hogy most is kialakulhat belőlük jégeső néhány helyen. Most is érdemes követni a radart, hogy merre halad a viharzóna. A lenti videóban az is kiderül, hogy mi vár még ránk a következő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap veszélyes időjárási jelenségre hála égnek nem kell számítani. A hét utolsó napján túlnyomóan napos idő valószínű délután már kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A csapadékra ezen a napon már nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 32 fok között várható.

Hétfőtől fátyolfelhős, napos idő valószínű, de nagyobb eséllyel az északnyugati és északkeleti tájakon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé növekszik a zápor, zivatar kialakulási esélye. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 15 és 20, a csúcsérték 30, 35 fok között várható.

Tehát beindul egy afféle melegedés, de ez nem fog kimondottan sokáig tartani. Egy újabb agresszív hidegfront közeledik felénk, ami ismét lehűti a kedélyeket. A jelenlegi előrejelzés azt mutatja, hogy ez kedd késő délutántól, vagy szerda hajnaltól érkezhet meg. Nem árt majd követni az előrejelzéseket, hogy mikor kell rá pontosan számítani.

A melegedés így valóban csak pár napig tart, mert a hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet. Akik persze nem rajonganak a mostani kánikuláért, azoknak ez egy kimondottan jó hír.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás