promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sürgős riasztás a meteorológusoktól: károkozó szélroham, intenzív csapadék száguld felénk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyjelzést adtak ki a károkozó időjárási események miatt.

Szerdán megérkezik végre a hidegfront, ami teljesen kiszorítja a hőséget a térségünkből, de a lehűlés nem jön kellemes szellővel és frissítő csapadékkal. A meteorológusok hajnalban fokozott veszélyjelzést adtak ki károkozó szélroham, intenzív csapadék, heves zivatar, és nagyméretű jég miatt.

A részletes figyelmeztetés szerint több hullámban várható zivatarok kialakulása. Heves zivatarok kialakulására főleg a nap második felétől számíthatunk. A zivatarokat általában viharos széllökések (60-80 km/h), intenzív csapadékhullás, valamint jégeső (~1-2 cm) kísérheti. Heves zivatarok kialakulására (akár ezek rendszerbe szerveződésére) elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati, valamint az északkeleti területeken van esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (>90 km/h), felhőszakadás (20-30 mm) és nagyméretű jég (> 3-4 cm) társulhat.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos előrejelzést illeti: az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, és több alkalommal is kialakulhat a nap során zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is. A nyugatias szél nagy területen megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 28 és 35, késő este 20, 28 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás