promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: brutális viharzóna támad be minket, erre mindenkinek fel kell készülnie
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem lesz unalmas az időjárásunk, mivel a kánikulát egy brutális viharzóna igyekszik ismét kiütni.

A hét elején rögtön kaptunk a nyakunkba záporokat, valamint zivatarokat, amik azért hoztak egy kis enyhülést. Ezeket tényleg nem lehetett félvállról venni, mivel voltak helyek, ahol szupercellák is kialakultak. Egyes részeken valóban hátborzongató felhőkkel találkozhattak az emberek.

Ezekhez olykor társult a viharos széllökés, valamint a jégeső. Az Időkép beszámolója szerint is helyenként 14-15 fokkal esett vissza hirtelen a hőmérséklet.

A lenti videóban azonban már meg is nézhetitek, hogy mi vár ránk a továbbiakban. Annyi biztos, hogy az időjárás újra egy kalandos hullámvasutas utazásra fog hasonlítani.

Most napközben még élvezhetjük a nyugalmat, viszont ez nem fog sokáig tartani. Késő délután és estefelé a nyugati megyék fölött már kialakulhatnak intenzívebb zivatarok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, ennél pár fokkal hidegebb főként az Északi-középhegység völgyeiben lehet.

Ezután azonban egy brutális viharzóna támad be minket, amire tényleg mindenkinek fel kell készülnie. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a reggeli órákban már heves zivatarra is van esély. Szélerősödés, sőt viharos széllökések csak zivatarok körül lehetnek.

A szerda további részében várhatóan két hullámban kell nagyobb számban, összességében többfelé is záporokra, zivatarokra számítani: ahogy fent említettük reggel és kora délelőtt, majd hosszabb szünetet követően a délután közepétől kezdődően. Mindkét hullámban van esély erősebb viharokra is. A nyugatias szél megélénkül, de zivatarok körül viharos vagy erősen viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 35 fok között valószínű.

A brutálisabb viharzónák kialakulására elsősorban a délnyugati, valamint az északkeleti területeken van esély. A vészjelzésben megemlítik, hogy lesznek területek, ahol jégesőre is számítani kell.

Csütörtökön már visszatérünk a régi kerékvágásba. Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Persze ettől függetlenül néhol kialakulhat záporeső, zivatar. Figyelni kell a későbbi előrejelzéseket, hogy ezek hol csaphatnak le pontosan. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hajnali 15, 22 fokról 28 és 33 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás