promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a kiadós zuhé, de előtte még gatyarohasztó meleg lesz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fokozódik a kánikula, aztán kiadós esővel tör be a hidegfront.

Még egy kicsit nem szabadulunk a tikkasztó melegtől; mi több, egyre csak fokozódik a forróság, aztán a kánikulának egy hidegfront fog véget vetni, ami kiadós zuhét hoz magával. Előtte azonban készüljünk fel arra, hogy a strandoláshoz is túlzott hőség lesz - viszont kétségtelen, hogy ezt az időjárást csak a vízparton lehet kibírni.

A meteorológusok előrejelzése szerint szombat éjszaka felhőtlen, száraz időre számíthatunk. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon lengedezhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a szelesebb részeken pár fokkal magasabb, a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Vasárnap napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, máshol a délies szelet kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható, de egy-egy helyen 38 fok sem kizárt.

A folytatásban pedig - ahogy már említettük - egy hidegfront érkezését várhatjuk, ami csak szerdán éri el térségünket, szóval addig még ki kell bírnunk a meleget. Hétfőn ráadásul még fülledtség is lesz, úgyhogy aznap tényleg igyekezzünk hűvös, klimatizált helyen tartózkodni legalább 11 és 15 óra között, illetve az éjszakai, reggeli szellőztetés után sötétítsünk be a lakásban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás