promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heves vihar robog felénk, pokoli órák előtt állunk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kegyetlen égszakadást hoz magával a szerdán berobbanó hidegfront.

Hazánk időjárásában ismét lesz egy kis változás, ugyanis egy hidegfront töri meg szerdán a jelenleg is tomboló kánikulát, azonban nincs okunk arra, hogy örvendjünk, ez a front bár hoz magával erős légmozgást, szélvihart, felhőszakadást, és akár jégesőt is, de nem fog igazán felfrissülni a levegő, csütörtökön máris visszaveszi az uralmat a tikkasztó meleg, és a hét végén már újra 35 fok körüli nappali csúcshőmérsékletet fogunk mérni.

Az előrejelzések szerint bár csak szerdán várható a drasztikus változás, még kedden késő délután, este a nyugati határszélre kis eséllyel besodródhat egy-egy gyenge intenzitású zivatar.


(Fotó: OMSZ)

A szerdai előrejelzések szerint hajnaltól, reggeltől az ország északi, északkeleti felén szintén előfordulhat már dörgés, villámlás, de az érdemi események a nap második felében várhatók. Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében délután már kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre.

Késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek.

A legintenzívebb cellákat nagy méretű (2-4, de akár 5+ cm átmérőjű) jégeső, szélvihar (80-100 km/h, de akár 100+ km/h), illetve felhőszakadás (~20-40 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén.

Hogy ezután mi várható, arról részletes tájékoztatást hallhattok az alábbi időjárás-jelentésben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás