promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegfront zúdul a nyakunba, betör a csapadék, óriási hőmérsékleti különbség lehet az ország egyes részein - részlets időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet majd számítani az elkövetkező időszakban, lesz változás.

Az elmúlt időszakban igazán zseniális időjárás volt Magyarországon, szinte csak azt keleltt nézni, hogy hány fokkal megy éppen 30 fok fölé a nap csúcshőmérésklet, kánikula volt a hétvégén is, és ez a hét is így kezdődött. Tehát nagy eséllyel reménykedhetünk, hogy a folytatás is ilyen lesz, miközben azért sokan valószínűleg annak is szorítanak, hogy érkezzen valamiféle frissítős és hűsítő csapadék, zápor vagy éppen zivatar formájában.

De mégis mit mondanak a meteorológusok?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint legalább a jövő hét közepéig kifejezetten jó időre számíthatunk majd hazánkban, így van ok az örömre, ám az egyes napokon érkezhetnek azért gyenge frontok, de attól nem kell félni, hogy tartós visszaesés jön, vagy éppen lehűlés, hiszen ezek a frontok csak átmenetileg mérséklik majd a meleget. Gyenge hidegfront jön, majd szerdától egy hullámzó frontrendszer érkezik, amelynek hatására többfelé az országban záporokra és zivatarokra lehet majd számítani. És hogy a melg pontosann mikor mérséklődik majd?

Csütörötökre, az Időkép pedig ezzel kapcsolatban azt írja, hogy nagy lehet a kontraszt a csúcshőméréskletekben országszerte, hiszen valahol 25 fok lesz ez, valahol pedig 35.

A meteorológusok azt is közölték, hogy péntektől újra érkeznek majd a meleg és száraz léghullámok érkeznek majd hazánkba. Azt, hogy az ország egyes részein pontosan mire lehet számítani, térképre vetítve is láthatjátok az OMSZ YouTube-csatornáján a frissen felkerült videóra, itt fel is tudtok iratkozni az oldalukra, hogy minél hamarabb értesüljetek majd a legújabb előrejelzésekről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás