promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő hírt közöltek a meteorológusok, már ma este megérkezik, erre muszáj felkészülni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Labilis időjárásra kell számítani hazánkban, de ez hamarosan megváltozhat.

Az utóbbi napokban a csapadék, illetve a meleg volt a legjellemzőbb hazánk időjárására, hiszen 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, de helyenként megeredt az eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnapra az összes vármegyére veszélyjelzést adott ki zápor, zivatar miatt, és ugyan mára egy kicsit jobb lett a helyzet, sajnos még így sem az igazi – hasonlóra kell számítanunk, mint kedden.

Az OMSZ időjárás-előrejelzése szerint ma a Tiszántúlon gomolyosodik a felhőzet, de az ország többi részén sok napsütés várható egy kis gomolyfelhő-képződés mellett. Délelőtt szintén a Tiszántúlon fordulhat elő zápor, eső, de a későbbi órákban a nyugati, északnyugati vármegyékben zivatar vagy akár felhőszakadás is lehet – akár az Északi-középhegységben és a keleti határ mentén is kialakulhat zivatar, ezek környékén átmeneti szélerősödésre lehet számítani.

A nappali hőmérséklet maximuma 26 és 30 fok között alakul, ez estére 17 és 23 fok közé csökken.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzést adott ki összesen 15 vármegyére, ugyanis ezeken a helyeken zivatar alakulhat ki, illetve az esetleges jégeső, erősebb széllökések is veszélyt jelenthetnek – Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala vármegye érintett.


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy péntekig gyakran lesz felettünk nedves és labilis a légtömeg, záporra, zivatarra, és akár tartós esőre is lehet számítani. Hétvégére elvileg megnyugszik felettünk a légkör, de előtte egy markáns légtömeghatár miatt hidegfront érkezik hazánkba már ma este, ez pedig további csapadékot eredményezhet – itt lehet megtekinteni a videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás