promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: agresszív léghullám tör be hozzánk, jégesőre is készülni kell ezeken a napokon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás annyiban kegyes lesz hozzánk, hogy fázni nem fogunk, de a nedvesebb léghullám miatt agresszív felhőszakadások alakulhatnak ki.

Bár drasztikusan nem esett vissza a hőmérséklet a hétvégén, de teljesen nyugodt strandidő azért nem volt. Rengetegen találkozhattak hirtelen lecsapó viharokkal, amik bár nem tartottak sokáig, de jelentős csapadékot és szelet hoztak. Sajnos volt olyan település, amit villámárvíz árasztott el.

Hamarosan agresszív léghullám tör be hazánkba, ami jövő héten rengeteg helyen okozhat felfordulást. Napos órákból sem lesz hiány, de csapadékot is kapunk bőven a nedvesebb légtömegek miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn még nagyjából hátradőlhetünk, mert a gomolyfelhők mellett rengeteg lesz a napsütés. Ugyanakkor nyugaton, délnyugaton egyre nagyobb területen növekedhet meg a felhőzet, arrafelé délutántól egyre nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat elsődlegesen felhőszakadás kísérheti. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarokban lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések.

Ahogy fent említettük, fázni abszolút nem fogunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 32 fok között várható, ugyanakkor a felhősebb nyugati tájakon kissé hűvösebb idő valószínű.

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződésre és sok magasszintű felhőre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Ezen a napon már több hullámban is kialakulhatnak zivatarok. A szél csak zivatar körül erősödhet meg. A hajnali 14, 20 fokról 26 és 31 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Az Időkép beszámolója alapján szerdán, csütörtökön, valamint pénteken is hasonló időjárásban lesz részünk. Figyelmeztettek mindenkit, hogy a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Pénteken a zivataroktól függetlenül is alaposan feltámadhat a szél.

A hajnali 15, 20 fokról délutánra 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő ezeken a napokon.

Állítólag hétvégén javulni fog valamelyest a helyzet. Sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, keleten olykor meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, délután 28, 31 fok között alakul.

Akkor persze majd még érdemes lesz szétnézni az előrejelzésben, hogy hol tudunk nyugodtan strandolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás