promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító videók Magyarországról, rémisztő özönvíz és villámháború a fellegekben
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő felvételek láttak a napvilágot a tegnapi időjárási változás után hazánkban.

Tegnap óriási változás történt az időjárásban az előző napokhoz képest, sokan meglepődhettek, ha nem követték az időjárás-jelentéseket, hiszen Magyarország egyes vidékein meglehetősen pusztító jelenségek is megfigyelhetők voltak. Érkezett a hidegfront, majd szupercellák kialakulásának is kedvező légköri jelenségek alakultak ki az országban, miközben a szubtrópusi levegő dél felől távozott is.

A hétvégére kellemes lehűlés érkezett az első nagy hőség után így 2023-ban. Ráadásul, aki a nagy változások után is két szemmel és sasszemmel figyeli az időjárás-jelentéseket, az már tudhatja is, hogy mi következik ezek után. Nem várható jelentős melegedés a következő időszakban is, amely sokak számára örömhír, sokak számára pedig inkább lelombozó lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentése szerint a tegnap érkező hidegfront mögött közel 10 fokkal esett vissza a hőmérséklet.

A tegnap érkező hidegfront ezzel párhuzamosan heves eseményeket is produkált. Zivatarlánc formálódott, ami nagyon hosszan elnyúlt Magyarország felett, és bizony sok helyen heves zivatarok kezdődtek, sőt, nagyobb méretű jégesőről és felhőszakadásról is érkezett jelentés. Ám sok helyen Magyarországon a front mögött meglehetősen felfrissült a levegő.

És hogy mi vár árnk az elkövetkező napokban, hol számíthatunk majd csapadékra? Az OMSZ YouTube-videós előrejelzéséből kiderül:

Közben pedig az Időkép Facebook-oldalán rengeteg fotó is jelent meg arról, hogy az egyes országrészekben hogyan pusztított a vihar. Néhol 100 km/h-s széllökések fákat csavartak ki.

A tegnapi viharokat kísérő 80-90, helyenként 100 km/h-t meghaladó széllökések sok kidőlt fát hagytak maguk...

Posted by Időkép on Friday, June 23, 2023

Cegléden pedig özönvízről jöttek videók az Időkép YouTube-oldalán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás