promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelem, szupercellával berobbanó durva hidegfront zúdul hazánkra, azonnal tudnod kell róla - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy változás van készülőben, akár piros riasztás is kiadhatnak. Holnapi időjárás-jelentés.

Az elmúlt napokban nagyon nem panaszkodhattunk, hiszen elképesztő melegben, jó időben volt részünk Magyarországon, így többek között az ország nagy részén a csúcshőmérséklet simán 30 fok fölé került. És ez elég sok napig kitart, így akik imádják a napfürdőzést, azok számára paradicsomi állapotok uralkodnak. Sőt, szubtrópusi meleg levegő áramlik fülénk, amelynek következtében tetőzik is a meleg, méghozzá pénteken, és a délutáni óráktól megérkezik már a fordulat is.

A meleg pedig akár 37 fokon is tetőzhet.

Tehát az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint pénteken a délutáni órákban érkezik meg a hidegfront, így pedig a délutántól már heves zivatarok alakulhatnak ki, ennek hatására pedig akár a piros figyelmeztetés is kikerülhet. Ez pedig a hétvégére is hatással lehet, ugyanis az előrejelzések szerint így a hétvégére több fokkal is visszaeshet majd a hőmérséklet. Csütörtök éjszaka még eseménytelen lesz az időjárás, így pedig nagyrészt derült vagy gyengén felhős időjárást kapunk majd a fejünk fölé. Hajnalban pedig 18 és 23 fok között várható majd a hőmérséklet. A Kisalföldön lehet melegebb ennél.

Holnap aztán az ország nagy részén extrém mértékű lesz a légköri instabilitás. És egyre erőteljesebbé válik majd a gomolyfelhő képződés is, de azért több órára mindenhol kisüthet majd a nap.

Jön a csapadék. A viharok a késő délután folyamán először az Északi-Középhegység táján alakulhatnak majd ki. Majd kősbb az ország többi részén is, ezeket pedig szélrohamok és jégeső is kísérheti. Az OMSZ YouTube-videós előrejelzését most nagyon érdemes megnézni, hogy mire számíthattok majd Magyarország egyes pontjain:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás