promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar pékségért rajong egész New York, az amerikaiak imádják a péksüteményeinket
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas sikere van Amerikában a magyar péksüteményeknek.

Mi, magyarok természetesen imádjuk az ételeinket, hiszen azokon nőttünk fel, azokhoz kapcsolódnak kellemes emlékeink, azok alakították az ízlésünket. Amikor egy külföldi Magyarországra jön, általában szinte teljesen leesik az álla a hazai konyhától, hiszen olyan finomságok vannak nálunk, amikről sok helyen még csak álmodni sem mernek – az interneten található videók alapján az amerikaiak kifejezetten szeretik a magyar fogásokat:

Néha hallunk olyan történeteket a világból, amik igazán büszkévé tesznek minket, hiszen elképesztő magyar sikerekről szólnak. Mindig nagyon jó érzés, ha valahol pozitívan nyilatkoznak rólunk, vagy dicsérnek minket a bolygó egy másik, távoli pontján. Nos, most egy újabb magyar sikertörténet járta be a világsajtót, ráadásul Amerika egyik legnézettebb reggeli műsora is foglalkozott vele.

Létezik a New Yorkban található Manhattanben egy magyar pékség, amit egyenesen imádnak az emberek.

Sőt, igazi központi hely a művészek, írók számára, akik már több nagy sikerű könyvet is megalkottak itt, amíg hazai péksüteményeket majszolgattak és kávét szürcsölgettek, miközben papírra vetették a zseniális gondolataikat.

A The Hungarian Pastry Shop 1961-ben nyílt meg, majd 1976-ban tulajdonosváltás volt, de ők is folytatták, amit az eredeti tulajok elkezdtek, így magyar péksüteményeket árultak az amerikaiaknak. A kínálatban különböző rétesek is vannak, állítólag a mákos rétest kifejezetten imádják kint. Igazi családi vállalkozás lett a kis pékség, ami nagyon népszerű New Yorkban, szinte folyton sor áll az ajtaja előtt a finomságok miatt.

A Good Morning America című reggeli műsor nemrég riportot készített a The Hungarian Pastry Shopról és a jelenlegi tulajdonosáról, aki nagyon büszke az elért sikerre, és néhány péksüteményt is megmutatott a kameráknak. Igaz, hogy nem mindegyik néz ki úgy, mint ahogy Magyarországon, de azért még így is megmelengeti a szívünket, hogy ennyire odavannak az amerikaiak a magyar pékségért:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás