promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a figyelmeztetést: komoly változás hazánkban, váratlan fordulatot vesz az időjárás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre mindenkinek fel kell készülnie, ma nem csupán a hőség csap le a magyarokra.

Az utóbbi napokban a hőség volt az, amire leginkább panaszkodtak az emberek, hiszen helyenként 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet, ez pedig sokak számára egészen elviselhetetlen, főleg úgy, hogy 1-2 hete még egész hűvös volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ez a forróság továbbra jellemző lesz hazánkra, de sajnos van, ami belerondít a jó időbe.

A mai napon a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul, ez délutánra, estére 19 és 26 fok közé csökken.

A legtöbb helyen fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a déli, délkeleti szél leginkább mérsékelt marad. Északon, keleten, az Alföldön, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehetnek zivatarok és záporok, amikre mindenképp érdemes felkészülni.


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ veszélyjelzést adott ki szinte az egész országra, ugyanis több vármegyében is zivatar, felhőszakadás, jégeső, villámlás lehet, ráadásul magas középhőmérsékletre is lehet számítani szinte mindenhol.

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben hevesebb zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében.

A zivatarok miatti elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun Szolnok vármegyéket érinti.

A magas középhőmérséklet miatti figyelmeztetés pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék kivételével az egész országra érvényes.


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós előrejelzéséből kiderül, hogy péntek magasságában hidegfront jön Magyarországra, a mai napon pedig a szaharai por is megérkezhet. Ezek alapján a hőség mellett záporok, zivatarok, illetve ez a por is talán nehezebbé teheti a napunkat, hetünket, vagyis ezeket is érdemes számításba venni – itt lehet megtekinteni a videós időjárás-előrejelzést, mindenképp érdemes:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás