promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: nyakunkon a végzetes változás, és a lehető legrosszabbkor fog lecsapni a kíméletlen hidegfront
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kezdetét veszi a csillagászati nyár, és a jó idő mellé kapunk egy csodálatos bolygóegyüttállást is, de a hidegfront már lesben áll a háttérben.

Ahogyan az Időkép is felhívja rá a figyelmet, érkezik az év leghosszabb nappala, amit biztos rengetegen fognak kihasználni. Szerdán tölti majd a legtöbb időt a Nap az északi féltekén. Tehát eddig hosszabbodtak, majd csütörtöktől rövidülnek a nappalok. A legkésőbbi naplemente majd azonban csak június 26-án lesz.

Közben a holnapi napon, valamint csütörtökön is érdemes lesz az égre nézni, mivel döbbenetes bolygóegyüttállást láthatunk majd. A Mars, a mindig gyönyörűen világító Vénusz, valamint a növekvő Hold randevúznak egymással a nyugati horizont felett.

Közben, akik a nagyon meleg időjárásért, valamint a strandidőért imádkoztak, azok a héten megkapják, mivel beindult a kánikula. Persze készüljünk fel, hogy ez nem fog végig kitartani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább erősödik a nappali felmelegedés. Most éjszaka úgy nagyjából 14 és fok közé esik vissza a hőmérséklet, és marad a száraz idő.

Szerdán a meleg idő mellett azért előfordulhat egy kis felhőszakadás néhány helyen, de napsütés fog uralkodni. Elsősorban északon és keleten, másodsorban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok, amelyek délkelet felé terjednek. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Csütörtökön is marad a meleg, és lesznek helyek, ahol akár 36 fok is lehet. Azonban pénteken az érkező hidegfront már éreztetni fogja a hatását. Érkeznek a záporok, zivatarok, majd a front mentén nyugat felől egyre több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra, heves zivatar is kialakulhat.

Sokfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, de zivatarok környékén viharos erejű széllökések is lehetnek. A hajnali 17, 23 fokról 30 és 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli, délkeleti megyékben lesz a legmelegebb. Délután nyugat felől már elkezdhet hűlni a levegő.

Szombaton a hidegfront miatt már a hőmérséklet is jelentősen visszaesik. Felhőátvonulások várhatók, nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel, ott továbbra is erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Nagyobb eséllyel hazánk keleti felén valószínű akár több helyen is zápor, zivatar. Sokfelé lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél, de zivatar környezetében is viharossá fokozódhat a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 16, 21, a maximum 25 és 31 fok között alakul, a délkeleti tájakon lesz a legmelegebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás