promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elszabadul a pokol Magyarországon, szaharai por özönli el hazánkat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szaharai por miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ.

Nem elég, hogy Magyarországon tomboló kánikula kellemetlenséget és fejfájást okoz az embereknek, most még szaharai por is ellepi térségünket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délelőtt azonnali riasztást adott ki, amiben figyelmeztetik a lakosságot.

Az OMSZ a Facebook-oldalán tájékoztatott arról, hogy a forrósággal együtt szaharai por is érkezik dél felől, ami már a műholdképeken is kirajzolódik. A por a következő időszakban az áramlással északkeletre, keletre tevődik, Magyarországot várhatóan szerdától éri el.

A meteorológusok elmondása szerint a por a naplementéket megfestheti, illetve a kialakuló záporokkal ki is mosódhat majd.

Érdemes tehát felkészülni arra, hogy szerdán a szörnyű hőség mellé még por is lesz. Az időjárás-előrejelzések szerint egyébként szerdán sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, kisebb körzetekben erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Elsősorban északon és keleten, másodsorban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok, amelyek délkelet felé terjednek. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás