promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most adták ki a meteorológusok: megállíthatatlanul közeleg felénk, biztosan le fog csapni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajnalban jött a figyelmeztetés.

Tombol a kánikula, de mind ez idáig nem terjedt ki az egész országra. A hőség viszont kedden az összes vármegyét eléri, mindenhol 30 fok feletti hőmérsékletet lehet majd mérni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban úgy látta, hogy semmiféle veszélyjelzést nem kell kiadniuk, azonban megláttak valamit, amiről mégis muszáj volt tájékoztatniuk a lakosságot.

Ha ránézünk Magyarország térképére, az egész zöldbe van borulva, egyetlen sárga vármegye sincs rajta. Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Csapadék általában nem lesz, legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

A meteorológusok előrejelzései szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, de még egyszer felhívták a figyelmet arra, hogy késő délután, este az északkeleti határvidékre (főként Borsod északi részére) kis eséllyel besodródhat egy-egy zivatar.

Ez azt jelenti, hogy arrafelé még számítani lehet némi csapadékra, de ez sem lesz jelentős mennyiség.

Már a mai nap is olyan magas lesz a nappali csúcshőmérséklet, hogy 11 és délután 15 ajánlott kerülni a napos helyeket, sötétítsünk be a lakásban, vagy tartózkodjunk klimatizált, hűvösebb helyen. Amennyiben mégis ki kell mennünk a szabadba, viseljünk kalapot, legyen nálunk napernyő, és védjük a vállunkat is.

Ami pedig nagyon fontos: figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás