promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eső zúdul hazánkra, közeledik, a pontos időpontját is tudjuk már - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változás lesz az időjárásban, erre lehet majd számítani Magyarországon.

Az elmúlt időszakban hol kiadós eső zúdult a nyakunkba, hol pedig kisebb záporok és zivatarok okoztak kis felüdülést, de az nagyon sok helyen közös volt az országban, hogy bizony nagyon sok helyen minden nap volt valamennyi csapadék. Sőt, sok helyen villámárvizek is előfordultak, amelyek meglehetősen felborították a hétköznapjainkat. Egy kicsit oldódott a hétvége második felében az idő,  

de vajon mi jön majd ezek után?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét elején még száraz és hűvösebb levegő áramlik majd be a Kárpát-medencébe, így kissé hűvös, de napos időre van majd kilátás. Az idő tehát napos lesz, kisebb fátyolfelhőj zavarhatják meg a napjainkat, és egy-egy tényleg jelentéktelen záporon túl érdemi csapadék nem nagyob várható majd a hét kezdetén. Az átlagnál is egy kicsit hűvösebb lesz majd, a sokévi átlag alatt maradnak egy darabig a csúcsértékek is.

Majd jön a fordulat.

Az időjárás helyzetet elnézve először az anticiklon peremén leszünk, így ezért is érkeznek a száraz légtömegek. A hét közepétől azonban felerősödnek a ciklonális hatások, és tőlünk délnyugatra egy mediterrán ciklon is képződik, ennek a hatására pedig megerősödik majd Magyarországon a csapadékhajlam. Eső, zápor és zivatar is egyre többször alakulhat majd ki, illetve jöhet vissza.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Youtube-videós előrejelzését megnézve térképre vetítve is láthatjátok majd, hogy milyen idő vár ránk majd az elkövetkező napokban, így pedig meg tudjátok nézni azt is, hogy vajon, szükség lehet-e reggel már korán bepakolni az esernyőket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás