promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás előrejelzés: alig maradt hátra idő, és megérkezik hazánkba - nagy változással kecsegtet a jövő hét eleje, de jó, ha felkészülünk a hétvégére
Borítókép:  profim - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

ilyen időre lehet majd számítani az előttünk álló napokban.

Medárd egy darabig tartja a szavát, és úgy tűnik, hogy egy darabig még velünk lesz a csapadékos idő, ám jön valami egészen más is.

Az köztudott, de ha nem tudtátok, akkor most eláruljuk, hogy a június a legcsapadékosabb hónap a tizenkettő közül, így pedig nincs is abban semmiféle meglepetés, hogy tényleg elég csapadékos időnk van az elmúlt hetekben. Sokszor zavarják meg a délutánjainkat is kósza záporok és zivatarok, miközben felhőszakadások is gyakrabban történnek. ezek pedig a kerti munkákat is kicsit akadályozzák, miközben persze segítik is. Vajon meddig tart még ki az efféle idő, és mikor köszönt be a változás?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a hétvége nagy részén még velünk marad az, amit eddig a hátunk mögött tudunk, így pedig marad velünk még rövidtávon a záporos és zivataros idő. Ám ez már nem tart soká, és már vasárnap kezdődik a változás, amelynek keretében a jövő hét elején megerősödő szél keretében szárazabb levegő érkezik fölénk, amely pár fokkal hűvösebb is lesz majd.

A szárazabb levegő pedig szépen fokozatosan kiszorítja majd ez a nedves levegőt, így pedig csökken a csapadékhajlam is. Több napsütés jön, kevesebb helyen fordulhatnak majd elő záporok és zivatarok is.

Ám érdemes megnézni Magyarország térképét is az OMSZ YouTube-videójában, ahol térképre vetítve mutatnak majd nekünk mindent, mivel úgy tűnik majd, hogy az ország nem mindegyik szeglete kap majd azonosoan az esőből, akadnak majd kisebb, szárazabb oházisok is, és ezeket mutatják a térképen is. A videóban pedig tájékozódhattok majd a változás pontos menetéről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás