promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ijesztő köd borult a fél országra, narancssárga riasztás lépett érvénybe az újabb felhőszakadások miatt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fontos figyelmeztetés érkezett a narancssárga riasztásról országosan. 

Ritkán látott vendég hazánkban a nyári köd, jobbára valóban még júniusban szokott előfordulni. Már az elmúlt héten is volt rá esély, ám ma a Dunántúl nagy részén (kivéve a Balaton környékén), illetve a Duna-Tisza köze középső hányadában lepte be az országot a képződése. Ahol nem a tejfölszerű köd rontotta a látási viszonyokat, ott már reggeltől szórványos esőzés áztatta az egyes régiókat.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása pedig mára is látleletet fog hagyni az országban. Ugyanis a 12-16 Celcius fokos hajnali indítás után fülledt meleg, akár 27-28 fok is várható. Ez a párás idő pedig igazán kellemetlenné válhat, kezdetben ugyanis országos esőre van kilátás. Az előrejelzések szerint területenként változó intenzitással eshet, többször újra fel-feltámadó erővel. A nap közepétől az Alpokalján, javarészt a nyugati határmegyékben megszűnik a felhőzet felgyülemlése, kevés esőre van esély. Miközben az ország nagy részén minimum éjszakáig várható eső, jégeső.

A fülledtség mellett az alábbi vármegyékben várható narancssárga riasztás: Pest, Nógrád, Heves. Itt akár villámárvizek is várhatók a hirtelen záporok, zivatarok „árnyékában”.

Olvasóink figyelmét kiváltképpen felhívjuk az óvatosságra az Északi-középhegység területein.  A várakozások szerint 20-50 milliméternyi, de egyes helyeken akár még ennél is több csapadék várható egy-egy hirtelen jött felhőszakadás esetén. A szél erőssége nem lesz számottevő, csak helyenként támadhat fel a viharosabb események hatására.

Az OMSZ tegnap délutáni előrejelzése:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás