promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országos veszélyjelzést adtak ki: felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztet az OMSZ
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mai időjárás nem éppen nevezhető kellemesnek, erre jobb felkészülni.

Az előző héten már-már egészen nyárias volt a hőmérséklet, hiszen az emberek rövid nadrágban közlekedtek, de a csapadék még így is rendszeres vendég volt hazánk különböző pontjain. Majd pár napja kicsi hűvösebb lett helyenként, illetve az eső is nagyobb hangsúlyt kapott, most viszont eljött az ideje, hogy igazán főszerepbe kerüljön – ennek pedig valószínűleg nem sokan örülnek.

A mai napon a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, ez nagyjából 17 fokra fog lecsökkenni a délutáni, esti órákra, vagyis nem lesz kifejezetten hideg az időjárás-előrejelzés szerint. Viszont szinte országszerte csapadékra kell számítanunk, sőt, az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Magyarországra 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki zivatar és esetleges jégeső miatt – villámlás is előfordulhat.


Kép: met.hu (screenshot)

Összesen 13 vármegyében még felhőszakadásra is lehet számítani az OMSZ figyelmeztetése szerint: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye érintett, így ezeken a területeken mindenképp érdemes felkészülni intenzív záporokra, zivatarokra, amik rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadékot hozhatnak.

A met.hu rendszeresen közzétett, aktuális videós időjárás-előrejelzéséből részletesebben is kiderül, hogy mire számíthatunk ma, ezért mindenképp érdemes megnézniük azoknak, akiket kicsit mélyebben is érdekel a téma – egy sekély ciklonáris mező fogja majd leginkább alakítani az időjárásunkat, illetve labilis léghullámok is érkeznek majd hazánkba:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás