promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezúdul az eső hazánkba, elindult a visszaszámlálás - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani az elkövetkező időszakban.

Az elmúlt két hét során nagyon sokáig zseniális időben lehetett részünk Magyarországon, többször is elérte a 30 fokot a csúcshőmérséklet, és olyan volt, mintha már nyár lenne, nagyon sokan örültek ennek az időnek. Ám a hétvégén, részben egy hidegfront hatására is megváltozott egy kicsit az idő, több helyen záporok és zivatarok is történtek az országban, ám még így is a napsütésé volt a főszerep. Már ekkor is lehetett hallani az időjárás-jelentésekből, hogy a jövő hét elején bizony változás jön majd, és fordulat áll be az időjárásban.

De mégis mire számíthatunk majd ezek után?

Záporok, zivatarok, kisebb esők jönnek majd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint éppen nedves, labilis léghullámok érkeznek Magyarországra dél és délnyugat felől, ennek pedig következményei lesznek, amelyet kézzel is tapinthatunk majd. Megnő a záporok és zivatarok kialakulásának esélye, így az ország több részén is számíthatunk majd csapadékra. Az időjárás-jelentés szerint bizony igazi fülledt napok elé nézünk majd az elkövetkező időszakban. A zivatarokat pedig felhőszakadás is köetheti majd az ország több pontján.

Ám a maximum hőmérsékletek így is a sokévi átlag közelében alakulnak majd. 

Időjárásunkat tehát egy sekély ciklonális mező alakítja majd. Az előttünk álló éjszaka alatt megnövekszik majd a felhőzet mindenütt az országban. Az OMSZ YouTube-videós előrejelzésében térképre vetítve is láthatjuk, hogy milyen idő vár hazánkra az elkövetkező napokban, a térképet megnézve tájékozódhatunk, hogy éppen vigyün-e magunkkal majd esernyőt, ha elindulunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás