promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas fordulat az időjárásban: jelentős csapadék közeleg, visszaesik a hőmérséklet
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási pálfordulás az időjárásban, jön az eső.

Magyarország időjárását továbbra is az az anticiklon határozza meg, ami a Brit-szigetek felett helyezkedik el, ez az oka annak, hogy térségünkben már régóta napos, száraz idő van, amit olykor záporok, zivatarok zavarhatnak meg.

Ez még vasárnap is ki fog tartani, de hétfőn egy komoly fordulat áll be, ugyanis egy mediterrán ciklon érkezik fölénk, ami miatt visszaesik a hőmérséklet, és jelentős csapadékra kell számítani.

De először lássuk, mi várható a mai nap folyamán:

napközben elsősorban a nyugati, északnyugati részeken lehet összefüggő a felhőtakaró, és ott néhol gyenge eső is lehet, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon csak 20 fok körül alakulhat a csúcsérték. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Veszélyjelzés most Győr-Moson-Sopron, Zala, és Vas vármegyére van érvényben a zivatarok miatt.

 

(Fotó: OMSZ)

Ez tehát az utolsó nap, amikor ilyen marad az időjárás, aztán hétfőn megérkezik hozzánk a ciklon, ami komoly változást okoz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképeken mutatta meg, hogy elsősorban hol számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra, ugyanis nem az egész országra kiterjedő nedves léghullám várható.

Bővebb időjárás-előrejelzés az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás