promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zúdul a csapadék hazánkra, már kevés idő marad hátra, ezeken a helyeken fog majd lecsapni az ég - részletes időjárás-előrejelzés
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jön a fordulat, és ezzel párhuzamonsan a csapadék is.

Megérkezett a korai nyár, annak ellenére, hogy bizony a csillagászait nyár beköszöntére még bőven várni kell majd. A mögöttünk hagyott héten bizony nagyon sokszor megvolt a 30 fok is, nagyon sok ember örömére. Záporok és zivatarok viszont tényleg csak nagyon kevésszer zavarták meg a mindennapjainkat, akkor is elősorban csak nagyon rövid ideig. Sőt, ez az első júniusi hétvége is csodálatosra sikeredett, ugyan volt egy apróbb lehűlés egy hidegfront hatására, ennek ellenére tényleg nem okozott komoly problémát azok számára, akik jó időt óhajtottak erre a hétvégére.

Lassan azonban érik majd a változás, a levegőben lóg a változás szele?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejlezései szeint igen, fordulat várható majd az időjárásban. De vasárnap még megússzuk, eseménytelen lesz az időjárás, nyugodt lesz az idő, és tényleg csak néhol eshet az égből csapadék. Nedvesebb léghullámok érkeznek majd, ám azt is hangsúlyozzák, hogy bizony nem egész Magyarország területe fölé. Vasárnap hajnalban elsősorban az északnyugati és északkeleti országrészekben fordulhat majd elő zápor, az ország nagy részén pedig száraz lesz majd az idő. A légmozgás is gyenge marad. Vasárnap napközben pedig elsősorban az északnyugati országrészben van esély egy kis csapadékra. Az ország nagy része viszont ekkor is száraz marad majd.

Vasárnap délután 22 és 27 fok közé melegszik majd fel a levegő.

Ám hétfőtől változás jön, mivel a sekély ciklonális mező fölénk helyeződik, így egyre több helyen alakulnak majd ki csapadékos zónák Magyarországon. Az OMSZ videós és térképes előrejelzésére kattintva pedig azt is megnézhetitek, hog mely országrészekben várható majd csapadék a jövő hét első felében:

Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás