promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: több települést is elverhet a jég, ezen a napon kell felkészülnöd legrosszabbra, és egy népi jóslatra sem árt figyelni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan visszatérhet a jégeső hazánkba lehűléssel fűszerezve, majd érdemes lesz figyelni egy népi jóslatra is a héten.

Hivatalosan is már nyári hónapban járunk, mivel beköszöntött a héten a június. Egy hidegfront miatt visszaszorult kicsit a hőmérséklet, de ettől még nem fáztunk. A legalacsonyabb értékek ma éjszaka 8 és 15 fok között alakulnak majd. Este inkább csak a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn már újra elkezd vastagodni a felhőzet, hazánkban az este után továbbra is a Dunántúlon lehet felhősebb az idő. Kora délutánig inkább csak délnyugaton, estig az ország délnyugati felén több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is.

A riasztásban megemlítik, hogy a legerősebb cellákat kisméretű jég is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Érdemes megnézni a lenti videót is, amiből jóval többet megtudhattok.

Kedd lehet a legrosszabb, amikor több hullámban érkezik majd a csapadék. A hevesebb viharoknál itt is kell számítani jégesőre, vagy komolyabb felhőszakadásra. Már a hőmérséklet is jelentősen visszaesik. Hajnalban 10, 16, délután 19, 26 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Szerdán az OMSZ szerint az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhőzet mellett helyenként hosszabb-rövidebb napsütés is lehet. Sajnos még mindig több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödik. A hajnali 10, 16 fokról 19 és 26 fok közé melegszik fel a levegő, a tartósabban csapadékos tájakon mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Az Időkép csütörtökre feleleveníti a nép jóslatot. Medárd napja lesz, és úgy tartják, ha ezen a napon esik, 40 napig esni fog utána. Hát, pedig ezen a napon is elvileg csapadékos idő vár ránk, és sok helyen alakulhat ki zivatar is hazánkban. A minimum-hőmérséklet 9, 16, a maximum 20 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos vidékeken lesz a hűvösebb.

Hétvége előtt, vagyis pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Az északkeleti szelet sokfelé élénk, zivatarban erős széllökések kísérhetik. Hajnalban 11, 16, a délutáni órákban 23, 29 fokot mérhetünk.

Szombaton a távolabbi előrejelzés azt mutatja, hogy gomoly- és fátyolfelhők mellett akár több órára kisüthet a nap, de elszórtan kialakulhat zápor, zivatar is, átmeneti szélerősödéssel. A minimum-hőmérséklet 11, 17, a csúcsérték 23 és 29 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás