promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet az OMSZ: felhőszakadás, zivatar, jégeső csaphat le ezekre a vármegyékre, kiadták a veszélyjelzést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte az egész országot érinti az OMSZ veszélyjelzése, erre mindenképp fel kell készülni.

Mostanában szinte mindenki azt mondja, hogy idén a tavasz maximum csak beköszönt Magyarországra, hiszen a télből már-már egyből nyár lett, a vastag kabátot rögtön a rövid nadrág váltotta sokaknál. Az utóbbi napokban rengeteg helyen tapasztalhatták az emberek a nyárias hőmérsékleteket, de akadtak olyan vármegyék is, ahol a csapadék is megjelent közben – nos, úgy tűnik, hogy ez továbbra is hasonló lesz az időjárás.

A mai napon az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a maximális nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, ez későbbre 18 és 21 fok közé fog mérséklődni. Viszont a kifejezetten kellemes hőmérséklet ellenére az OMSZ szinte az egész országra veszélyjelzést adott ki esetleges zivatar, jégeső és villámlás miatt – sőt, van két vármegye, ahol felhőszakadás is lehet.


Kép: met.hu (screenshot)

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém, Zala vármegyékben adtak ki 1-es fokozatú veszélyjelzést esetleges zivatar, jégeső és villámlás miatt – a felhőszakadás elvileg csak Baranya és Somogy vármegyéket érinti, így ezeken a helyeken érdemes fokozottan figyelni.

Itt lehet megnézni a met.hu videós időjárás-előrejelzését, amiben részletesebben is elmondják, hogy mi várható a mai napra, hátha valaki esetleg szabadtéri programot tervezett magának, vagy csak érdekli, hogyan alakul ma, illetve a következő időszakban az időjárás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás