promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hamarosan betör egy hidegfront a Kárpát-medencébe, és mindenki érezni fogja a hatását
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány helyhez nem lesz kedves az időjárás, mivel most is előfordulhatnak zivatarok.

A déli megyékben, valamint a Bakony térségében az esti órákban is lehet egy kis felhőszakadás. Nem árt követni ugyebár az élő radartérképet, hogy hol van szükségünk esernyőre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a gomolyfelhők összeesése után már nyugodt éjszakánk lesz, és szél sem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal hűvösebb, míg a vízpartokon, belvárosi részeken enyhébb lehet a hajnal.

Pénteken a kiadós napsütés mellett azért lehet gomolyfelhő képződés, amiből kialakulhatnak zivatarok, azonban északon erre nem igazán kell számítani. Az északias szél egyre nagyobb területen megélénkül, néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy akár viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 27 és 30 fok között várható.

Aztán ahogyan a videóban is láthatjuk, hamarosan betör egy hidegfront a Kárpát-medencébe.

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, a hidegfront szombaton éri el hazánkat, ami lehűlést fog hozni magával. Persze már beindult az első nyári hónap, vagyis a június, így fázni nem fogunk. A hétvége első napján nagyjából 21-26 fok lesz majd.

A front azért okoz még kellemetlenséget, mivel fel fog támadni a szél. Csapadék nem igazán lesz, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 15 fok között alakul.

Vasárnap a hidegfront azért még fogja éreztetni a hatását, de beindul a melegedés. Gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk, majd helyenként meg is vastagodhat a felhőzet, és záporeső, zivatar is előfordulhat, átmeneti szélerősödéssel. A hajnali 6, 14 fokról 22 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfő estig északkeleten még kisebb a csapadék esélye, de délnyugati irányból egyre több helyen eleredhet az eső, zápor. Helyenként zivatar is kialakul. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. Hajnalban 8, 15, délután 23, 29 fok valószínű, keleten mérhetik a magasabb értékeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás