promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az OMSZ 16 vármegyére adott ki veszélyjelzést, ma jégeső és zivatar boríthatja fel a napunkat ezeken a helyeken
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre szinte az egész országnak fel kell készülnie ma.

Az utóbbi hetek alatt olyan hamar lett téli hidegből nyári meleg, hogy szinte úgy érezhetjük, hogy a várva várt tavasz teljesen megfeledkezett rólunk, és meg se látogatott minket. Már-már egyik napról a másikra kellett leváltanunk a kabátot rövid nadrágra, aztán a kifejezetten magas nappali hőmérséklet mellett jött országszerte a csapadék is, szóval elég vegyesen alakult az időjárás – és úgy tűnik, hogy továbbra is ez lesz leginkább jellemző.

A mai napon, kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, ez pedig a sokéves átlag fölött van. Később, a nap végéhez közeledve pedig 15 és 20 fok közé fog hűlni a levegő Magyarországon. Rengeteg helyen lehet csapadékra számítani, sőt, az OMSZ 16 vármegyére adott ki ezzel kapcsolatban veszélyjelzést.


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ 1-es fokozatú, mára kiadott veszélyjelzése Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala vármegyéket érinti, ezeken a helyeken mindenképp érdemes felkészülni zivatarra, és esetleg jégesőre, szélerősödésre, villámlásra is.

Akit részletesebben is érdekel az időjárás-előrejelzés, az megnézheti a met.hu videóját, amiben elmondják, hogy valóban nagyon nyárias lesz az idő, de zivatarok is előfordulhatnak – vagyis jobb, ha mindenki ezekkel az információkkal a fejében kalkulál azzal kapcsolatban, hogyan is intézi a napját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás