promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berobban a csapadék hazánkba, itt zúdul ránk az ég, már tudjuk a helyszíneket - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elkövetkező napokban ilyen időre van majd kilátás.

Kora nyár, nyárias idő, meleg, napsütés, nyaldossa a 30 fokot, valahol el is éri - az utóbbi napokban biztos, hogy ilyen vagy ehhez hasonló kifejezésekkel zsúfoltuk tele a mondatainkat, ha az időjárásról beszéltünk, és általában nagyon jó időnk volt tényleg, még pünkösdkor is. Az elmúlt napokban az előző évekhez képest magasabb volt az átlaghőmérséklet is, ez pedig sokakat örömmel töltött el. A legtöbben valószínűleg nem sírják vissza azt az időszakot, amikor napokig csak esett é esett, tényleg mintha dézsából öntötték volna ránk onnan fentről.

Ám kérdés marad, hogy folytatódik-e ez a széria az időjárásban vagy valamiféle változásra kell készülnünk, esetleg betör egy hidegfront majd néhány nap múlva? A jó hír az, hogy nem, ilyenre nem kell majd számítanunk. Ugyanis nyárias időre van majd kilátás, sokórás napsütés következik általában, azért gomolyfelhők majd képződnek, és 23-29 fok közé melegszik majd fel a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint. Ám a gomolyfelhőkből azért érkezhet majd csapadék, záporok és zivatarok újra előfordulhatnak majd Magyarországon.

Legnagyobb számban pedig a délutáni és az esti órákban van kilátás arra, hogy csapadék hulljon az égből.

A záporok kialakulását az befolyásolja, hogy hazánk egy antikciklon peremén helyezkedik el. Az OMSZ térképes előrejelzéséből pedig az is kiderül, hogy az ország mely részein lehet nagyobb esélye, hogy kialakuljanak ezek a záporok és zivatarok majd az előttünk lévő napokban. Így érdemes tájékozódni a videóból is már jó előre, hogy például érdemes-e magunkkal vinni majd esernyőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás