promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országos veszélyjelzést adott ki mára az OMSZ, erre kell számítanunk
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zápor, zivatar, jégeső is előfordulhat egész Magyarországon.

Egészen hihetetlen belegondolni, hogy mindössze napokkal ezelőtt sokan még fáztak az otthonukban, és azon gondolkoztak, hogy ismét bekapcsolják a fűtést, most meg már olyan meleg van, hogy a legtöbben rövid nadrágban, zokni nélkül élik a hétköznapjaikat. Az időjárás több arcát is megmutatta nekünk mostanában, hiszen akadtak olyan területek az országban, ahol leginkább a csapadéké volt a főszerep, míg máshol nyárias napsütés volt jellemző.

Ma, pünkösdhétfőn a nappali csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul, estére pedig 12 és 18 fok közé fog mérséklődni, vagyis mondhatni kellemes lesz az időjárás, sokat fog sütni a nap, de nem lehet teljes az emberek öröme. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki zivatar miatt, de villámlás, illetve akár még jégeső is előfordulhat – erre mindenképp érdemes felkészülni.


Kép: met.hu (screenshot)

Ez minden bizonnyal sokakat felbosszant, hiszen ilyen körülmények között elég nehéz tervezni, ráadásul ma szinte mindenki otthon van, így tökéletes lett volna ez a nap egy kis túrázáshoz, kiránduláshoz, vagy bármilyen szabadtéri programhoz, de így, egy 1-es fokozatú veszélyjelzéssel a fejünk fölött nehezen tudjuk elengedni magunkat, hiszen ezek alapján szinte bármikor lecsaphat a csapadék.

Itt lehet megtekinteni a met.hu részletes, videós időjárás-előrejelzését, amiből kiderül, hogy hazánk egy brit anticiklon peremén van, és ez alakítja leginkább azt, hogy milyen is az idő Magyarországon – mindenképp érdemes megnézni, ha valaki tájékozódni szeretne az időjárással kapcsolatban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás