promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes sugárzás országszerte, riasztó figyelmeztetést adtak ki pünkösdvasárnapra
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Súlyos UV-B sugárzásveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok.

Továbbra is anticiklon pereme határozza meg hazánk időjárását, ezért pünkösdvasárnap is marad a többnyire napos, száraz idő, azonban megjelenhetnek gomolyfelhők, amikből záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ez azonban most csak a Dél-Alföldön, illetve a déli határvonal mentén várható, az ország jelentős részén gyönyörű időre kell számítani.

Ez azt jelenti, hogy nyugodtan tervezhetünk pünkösdvasárnapra is szabadtéri programot, azonban a meteorológusok figyelmeztetést adtak ki veszélyes UV-B sugárzás miatt.

A sugárzás elérheti a 7-es szintet is, ami már az erős kategóriába tartozik, tehát 11 és 15 óra között semmiképpen se tartózkodjunk a napon, hiszen ilyenkor már 15-20 perc alatt is bőrpír keletkezhet. Amennyiben mégis kimennénk a szabadba, úgy vállat takaró pólót, napkalapot, illetve napozáshoz használt krémet érdemes használni. Ez a figyelmeztetés országszerte érvényes.

Az előttünk álló éjszaka egyébként nagyrészt összeesnek a gomolyfelhők, és nagyobb területen kiderül az ég, de kisebb körzetekben maradnak felhősebb területek is. Az éjszaka első felében néhol még előfordulhat zápor, zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szelet az Alpokalján és az ország északkeleti harmadán élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a szélcsendes helyeken ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk gomoly- és kevés fátyolfelhővel.

Az ország nagy része szárazon marad, de ahogy már említettük, a délkeleti, déli tájak fölé késő délutántól, estétől záporok, zivatarok sodródhatnak be. Az északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás