promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: országos veszélyjelzést adtak ki, jég és felhőszakadás is várható
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész országra kiadták a riasztást.

Kedd reggelre egész Magyarország sárgába borult. Ez azt jelenti, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki az összes vármegyére zivatarok miatt.

A meteorológusok továbbá figyelmeztetnek arra, hogy ilyenkor a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Ugyanakkor 13 vármegyére felhőszakadás miatt is veszélyjelzést adtak ki.

Zala, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, és Baranya vármegyén kívül mindenhol intenzív záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amikből rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

(Fotó: OMSZ)

Az időjárás-előrejelzés szerint kedden eleinte még napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként, késő délutántól már több helyen fordulhat elő zápor, zivatar.

A Dunántúlon időnként megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 17, 23 fok között valószínű.

Ez a kellemes, nyárias idő a hét további részében is kitart majd, de a hétvégén is számítani kell záporra, zivatarra. Bővebb tájékoztatás az alábbi időjárás-jelentő videóban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás