promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ráront egy hidegfront a Kárpát-medencére - így tudod követni, hol csaphat le jégeső hazánkban
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan egy agresszív hidegfront teszi be a lábát a Kárpát-medencébe, ami erős zivatarokat, és jégesőt is okozhat.

Megint sokan úgy érezhetik, hogy elmaradt a tavasz, és rögtön belecsaptunk a nyárba. A hőmérséklet lassan már kezd erre hasonlítani, de még nem léptük át a harminc fokot. Az első hőhullám persze még messze van, ráadásul egy hidegfront is rá fog rontani a hazánkra.

Közben az Időkép beszámolt róla, hogy nem olyan régen a nyugati határt már elérte egy zivatarrendszer, de délen, valamint a Nyírségben és megdörrent az ég Magyarországon. Az már elég ijesztő volt, amikor Jégeső zúdult a Baja és Jánoshalma közötti összekötő útra. Ide kattintva a cikkben fotót is láthattok erről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatfigyelmeztetésben az olvasható, hogy a ránk törő hidegfront miatt egyre gyakoribbak lesznek a zivatarok kialakulásának valószínűsége, és ez most éjszaka sem fog megszűnni. A lenti videóban persze mindent alaposan kiveséznek.

Az agresszív hidegfronthoz kapcsolódóan zivatarok előbb az északnyugati és Északi-középhegység térségét érinthetik, majd fokozatosan a középső, és a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legerősebb cellákat viharos, 60-70 km/h-s széllökések, valamint ahogy fent is láthattuk, jégeső kísérheti. Ide kattintva tudjuk követni az élő radartérképet, és ahol vörösesek, pirosak a felhők, ott akár jégeső is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

Szerdán is kedvezőek maradnak a feltételek zivatarok kialakulásához, elsősorban a Dunántúl déli felén illetve az északkeleti, keleti harmadban. A legerősebb cellákat felhőszakadás is kísérheti.

A következő napon a zivatarok nagy részben lecsendesednek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Az OMSZ hosszabb távú előrejelzése arról számolt be, hogy csütörtökön változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként persze ekkor is előfordulhat zápor, zivatar. Nagyobb eséllyel hazánk keleti kétharmadán. Az északi szél csak zivatar környékén erősödhet meg. Hajnalban 9, 15, a délutáni órákban 24, 28 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás