promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiderült, hogy marad-e a jó idő vasárnapra
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sőt, már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor romolhat el hazánk időjárása.​

Ma délután nagyon korán kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat az aktuális időjárás előrejelzését, és a jelek szerint egyelőre egész Magyarország fellélegezhet: végre egy olyan vasárnaphoz lehet szerencsénk, ahol kedvező meteorológiai viszonyokat tartogat nekünk a sors. A várakozás szerint a mai, nyáris időjárást követően a hét utolsó napján ismét a napsütésé és a kellemes hőmérsékleté let a főszerep. A részletek arról árulkodnak, hogy csak gomolyfelhősödésre, és nagyon minimális mennyiségű, lokális jellemzőségű csapadékra lehet számítani. 

A szombati éjszaka csendes, szinte biztosan esőmentesnek, és a hobbicsillagászok örömére felhőmentesnek ígérkezik. Hajnalra 10 és 13 fok közé süllyed majd a levegő hőmérséklete hajnalra. Légköri képződmények ugyan országszerte kialakulhatnak, az imént említett gomolyfelhők képében, ám ez nagyon kis  mértékben fogja csak mérsékelni a nappali felmelegedést. A vasárnapi maximum 25 és 28 fok között lesz várható. Az elszórt csapadékzónák jobbára az ország déli felében okozhatnak majd záport és zivatart. 

Azonban már látszik is a kora nyári időjárás vége, lévén legkésőbb keddre változás érkezik Magyarország fölé egy anticiklon baljós képében.

Szerdára immár az ország legtöbb részére várható eső kiadósabb mennyiségben, bár az e heti értékek nem lesznek veszélyben. A hőmérséklet jelentős csökkenésére nem kell számítanunk, a hét eleji maximumok is 28-29 Celsius fok környékén fognak tetőzni, és hajnalra sem várható beszakadás 10 fok alá. 

Érdekesség, de a mai délutánon a kellemes meleg mellé itt-ott mégiscsak beférkőzött az esőzés. Az Időkép Facebook-posztja szerint bár közel voltunk a 30 fokhoz, végül a regionálisan kipattant zivatarok minimális lehűlést hoztak magukkal szombatra. Az így kialakult csapadékzónák azonban egymástól függetlenek, és estére teljesen felszívódnak az előrejelzés szerint. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás