promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: csapadék jöhet ezeken a helyeken Magyarországon a hétvégén, miközben berobban a nyár - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Berobban a nyár, csupán itt fordulhatnak elő záporok a hétvégén.

Végre olyan történik, amire már nagyon régen várunk. Ez a hét elsősorban a csapadékról szólt, szinte minden nap esett, de úgy tűnik, hogy a hét utolsó napjaira jön a totális megnyugvás, és a felettébb jó idő. Már-már nyárias időben lehet majd részünk az ország nagy részén, és így a hétvége szinte egy nyári hétvégének felel meg. Sok helyen még akár 29 fokos csúcshőmérsékletet is mérhetünk.

Már a mai nap is nagyon jól sikerült, hiszen szinte mindenhol 20 fok fölött alakult a csúcshőmérséklet országszerte, csupán a Nyugat-Dunántúlon fordult az elő, hogy 20 fok alatt alakult a csúcshőmérséklet.

De hogy mégis pontosan mire számíthatunk majd a hétvégén?

A hűvös és csapadékos periódusnka immár vége tehát. Meleg, napos idő, kevés felhővel az égen, elvétve zavarhatnak csak be záporok és zivatarok, de azók is nagyon gyors lefolyásúak lehetnek. A futó záporok és zivatarok annak az anticiklonnak köszönhetők, amely Európa nagy részén alakítja az időjárást, így kelet és észak-kelet felől szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Ám az UV-sugárzásra már most nagyon érdemes lesz figyelni, mivel a délutáni órákban az erős és a nagyon erős fokozatot is elérheti.

A jó hír az, hogy a következő hét elején is ilyen, nagyon jó időre számathatunk majd. Majd csak a hét közepétől történhet egy kisebb változás hidegfront hatására.

A Köpönyeg pedig arról ír, hogy főleg délnyugaton és északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar vasárnap.

És hogy mégis az egyes országrészekben milyen csúcshőmérsékletekre lehet számítani?

Az OMSZ YouTube-videós előrejelzésben láthatják ezt lebontva térképre is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás