promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyjelzést adott ki az OMSZ, jégeső és villámárvíz lehet ezekben a vármegyékben
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elszabadul a magyar földi pokol, ha a ciklon hatása miatt még mindig veszélyjelzés lesz érvényben. 

Döbbenetesen rossz előrejelzést bocsátott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország legjobban képzett szakemberei szerint ugyanis nagyon nehézkesen vonul el a fejünk fölül a Minerva névre keresztelt ciklon utóhatása. A "jóasszony" ugyanis komoly mennyiségű esőt hozott már eddig is magával a mögöttünk hagyott hétvégén. Azonban lehetséges, hogy a java csak ezután következik. Ugyanis a mai napra is veszélyjelzés van kiadva az ország több vármegyéjére is, hogy aztán egészen csütörtökig már-már katasztrofális legyen a helyzet.

Az OMSZ ma hajnali jelentése szerint napközben az észak-nyugati tájakon várható számottevő eső, viharos széllel, akár jégveréssel, pusztító jégesővel. Aztán az éjszakai órákra mindez átfordul, és inkább a dél-keleti vármegyék lesznek kirakva az időjárás viszontagságainak. A veszélyjelzés fokozata mindkét esetben 1-es, citromsárga szintű lesz. Ahogy ugyanez a mértékű jóslás van egyelőre a holnapi napra is borítékolva. Az ország déli és nyugati részeit garantáltan tartós esőzés fogja áztatni, több helyen kiadós zápor és zivatar nehezíti majd a közlekedési körülményeket. A hőmérséklet a viharosabb tájakon nem fogja meghaladni a 15 Celsius fokot, míg a legmelegebb helyeken sem lesz több, mint 20 fok.

Szerdán végre elhaladóban lesz a Minerva utójátéka, ám az ország nyugati felétől eltekintve még az ország nagyobb hányadában várható esőzés. Mindeközben az OMSZ fenntartja (egyelőre) a citromsárga veszélyjelzés fokozatát, mintegy felhívva a figyelmet a rendkívüli időjárási viszonyok létrejöttének lehetőségére. Talán csak csütörtökre várható az országos esőzés megszűnése, ám addig annyi csapadék hullhat még le, hogy akár árvízvédelmi veszélyhelyzetet is okozhat. Természetesen ebben az esetben az a legfontosabb, hogy például a Duna vízgyűjtő területein az elmúlt időszakban mennyi eső áztatta a folyót. A napokban tapasztalt somogyi villámárvízekhez hasonló jelenségek várhatóak a kisebb patakok, átfolyások környékén.

Már a tegnapi előrejelzés sem volt túl fényes:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás