promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berobog egy mediterrán ciklon Magyarországra, olyan jön, amire nem voltunk felkészülve - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elkövetkező napokban kicsit másabb lehet az időjárás, mint azt megszoktuk.

Az elmúlt hétvége volt az idei tavasz egyik legmelegebb hétvégéje Magyarországon, alig szakították meg a napot egyes helyeken Magyarországon záporok és zivatarok, így sokan valószínűleg megint imádattal várták már a hétvégét, részben remélve, hogy megismétlődik az előző hét. Ám már az előző napokban is láthattuk, hogy bizony változás történt, és inkább borongósabb és esősebb időjárásban lehetett részünk az elmúlt napokban,

de vajon ez folytatódik, vagy éppen valami merőben más előtt állunk, mégis milyen idő várható majd hazánkban?

Ha mégis választani kellene a hétvége két napja között? Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint az előttünk álló hétvégén szombaton lehet ideálisabb a helyzet a szabadtéri programoknak, ugyanis vasárnap már egy mediterrán ciklon érkezik felénk, kiterjedt felhő- és csapadékrendszerrel. Ezzel együtt pedig a következő hét eleje is hidegebbnek ígérkezik, csapadékra és felhőkre is számíthatunk majd.

Amúgy Magyarországon az időjárást jelen pillanatban egy úgynevezett ciklonális mező alakítja, ezáltal pedig igazából nedvesebb léghullámok vannak felettünk. Az előrejelzések szerint ugyan már vasárnap is jöhet egy mediterrán ciklon, de nagyon úgy tűnik, hogy ez kedden is megismétlődik, akkor is berobog majd egy mediterrán ciklon. Ezáltal pedig több helyen várható majd megint eső, néhol pedig kiadósabb mennyiségben is.

És hogy mégis az ország egyes részein pontosan milyen időjárásra lehet számítani? Az OMSZ YouTube-os előrejelzésében mindent láthattok majd térképre vetítve is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás