promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Magyarországnak fel kell készülnie az újabb csapásra – egy hullámzó frontrendszer okoz majd káoszt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha ez nem lenne elég, utána Magyarországra érkezik egy mediterrán ciklon is. Készüljünk, mert kicsit sem lesz felhőtlen az időjárás!

Kezdjük persze előbb a jó hírekkel, mert az időjárást követők valószínűleg ki vannak éhezve az ilyenre. Nem fog visszaesni a hőmérséklet a következő napokban, így szép lassan érezhetjük a bőrünkön is a tavaszi meleget. Éjszaka persze még nem árt felvenni a melegebb kabátot, ha útra kelünk.

Egy kis káosz vár Magyarországra, de hála égnek olyan csapásra nem kell készülni, hogy újabb havazást kapunk hirtelen a nyakunkba. Csapadék persze lesz, és nem is kevés: az Időkép beszámolója szerint néhol hazánkban egy havi eső is lehullhat. Szóval ne dobjuk a sarokba az esernyőt, mert nagyon szükség lesz rá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugaton a hullámzó frontrendszer egész napos esőt okozhat. Magyarország többi részén is készülni kell hirtelen feltűnő záporokra, zivatarokra.

A Tiszántúlon időszakosan megvastagodhat a felhőzet, de döntően fátyolfelhős lesz az ég. Hidegre ettől függetlenül nem kell számítanunk hála égnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos tájakon ennél akár több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken gyakorlatilag folytatódik az, ami elkezdődött, de itt megérkezik a már említett mediterrán ciklon, ami Magyarország több részén okozhat ismét záporokat, akár felhőszakadást is. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is eshet, szóval nem árt már figyelni a riasztásokat, illetve a radart.

A Nyugat-Dunántúlon az északnyugati, máshol a keleti, később a déli, délnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban általában 2, 9, délután a Dunántúlon 8, 13, máshol 13, 22 fokot mérhetnek, északkeleten lesz a legmelegebb idő.

A hullámzó frontrendszer és a mediterrán ciklon tehát nagy felfordulást okoz, és jelentősen változó időjárást. Ettől sajnos a szombati napon sem szabadulunk, mivel ekkor is kialakulhat több helyen Magyarországon zápor, vagy felhőszakadás. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a maximum 12 és 17 fok között alakul majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás