promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Farkasordító hideg közeledik felénk, a fagyos légtömeg havat és cudar időt hoz Magyarországra, amitől sokáig nem fogunk szabadulni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sarkvidéki légtömeg szállja meg Magyarországot, az időjárás ismét a fagyos, cudar oldalát mutatja meg.

Tekintsünk ki az ablakon, és jól nézzük meg a napsütést, mert most egy jó darabig nem fogjuk látni. Magyarországra ismét visszatér a cudar időjárás, és vele együtt a farkasordító hideg. Bár vasárnap még a szombatihoz hasonló átlaggal kell számolni, utána aztán teljesen elromlik az idő.

Szombat éjszaka a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon lehetnek felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Északkeleten, esetleg a nyugati megyékben pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek. Helyenként kisebb zápor, eső előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkülhet, de alapvetően mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között várható.

Vasárnap általában többórás napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. A Dunántúl egyes részein zártabb maradhat a felhőzet. Sokfelé kell záporra, döntően a Duna vonalától keletre zivatarra is számítani. Az északias szél sokfelé élénk lesz, napközben helyenként és a zivatarok környezetében, majd estefelé egyre nagyobb területen erős széllökésekkel társul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

És hogy mi jön ezután? Semmi jó. Észak felől ugyanis egy hideg, sarkvidéki eredeű légtömeg árasztja el Magyarországot. Ez a fagyos légtömeg bizony huzamosabb ideig vendégeskedhet majd nálunk. Vasárnap bár még megmarad a 13-17 fokos nappali hőmérséklet, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén ebből semmit sem fogunk érezni a szél miatt. Ez az erős szél pedig egyenesen ide hozza nekünk a cudar időjárást, és nem kizárt, hogy az ország egyes pontjain még a havazás is visszatér.

Bővebb időjárás-előrejelzés az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás