promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Horrorisztikus hidegfront csap le a jövőhéten a magyarokra, de már a héten is érezni lehet majd az előszelét
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan hideg jön Magyarországra, mely még a télimádókat is meglepheti. 

Ha te is észrevetted már, hogy sokaknak fáj a feje vagy nyűgösebbek az átlagnál, (esetleg te is az vagy), akkor jó hírünk van, mert tudjuk ennek a lehetséges okait. Az extrém változékony időjárás még a legedzettebbeket is megviseli...Az óraátállításról nem is beszélve. Valahogy most nehezebben megy az átállás...

Egyik nap olyan meleg van, hogy már a kabátot is ledobjuk, másik nap meg teljes erőből visszatér a tél.

Ez a nagyfokú hőmérséklet ingadozás az átlagosnál ingerlékenyebbé tehet minket.

De nézzük, milyen idő várható ma és holnap! Illetve a közeljövőben milyen kilátások várhatóak időjárás fronton!

A MET előrejelzései szerint csütörtök délután általában erősen felhős ég lesz, időszakos szakadozások előfordulhatnak. Délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, addig legfeljebb időszakosan lehet szemerkélő eső. Több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödhet a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 20 fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz melegebb. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Estére erősen felhős lesz az ég, majd az éjszaka második felétől északnyugat felől csökken a felhőzet, többfelé kiderül az ég. Emellett az Északi-középhegységben foltokban köd képződhet. A kelet felé mozgó csapadékzónából sokfelé valószínű eső, zápor, akár zivatar is lehet. A nyugatias szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Pénteken délelőtt gyengén felhős, napos idő várható, majd késő délelőttől északnyugat felől újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így délutánra mindenütt erősen felhős lesz az ég. A nap második felétől többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Szinte országszerte megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Péntek estére pedig jelentősebb változás nem várható. 

De nem nyugodhatunk meg, ugyanis a hétvégére már erősen visszatér a tél, a jövő hét elejére pedig brutális fagyokat mond az előrejelzés, melyek erős szelekkel párosulnak majd, így a hőérzetünk nem esz nagyobb 10 foknál. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás