promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: megbolondult minden Magyarországon, így jobb, ha figyelsz a kiadott riasztásokra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elméletileg tavasz van, de Magyarország csak egy hózáporos pofonba szaladt bele, és ez még nem minden.

Sokan tippeltek úgy a különböző időjárási oldalakon szavazók, illetve kommentelők, hogy a március fog még nekünk némi meglepetést tartogatni. Nos, nekünk lett igazuk, nem is akárhogyan. Néhányan hátradőltek, és elkezdték élvezni a tavaszias hőmérsékletet, mit sem sejtve, hogy fog érkezni egy alapos visszaesés.

A viharos szél csak a kezdett volt, mivel több helyen is hózáporok csaptak le Magyarországon a semmiből. Keleten is például délelőtt még előbújt a nap, aztán a brutális széllel együtt megérkezett a hó, előtte pedig már fehér táj alakult ki a Dunántúlon és hazánk középső részén. Az Időkép számolt be róla, hogy hódara, úgynevezett graupel zápor is kialakult. Erről ide kattintva tudtok megnézni néhány videót is fényképet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a riasztásában felhívta a figyelmet a viharos szélre. Magyarország délnyugati kétharmadán több helyen is elérhetik, meghaladhatják a 70-80 km/h-t a legerősebb széllökések. A magasabban fekvő területeken 80-90 km/h feletti lökések is előfordulhatnak. Ennek a kellemetlen időjárási jelenségnek este felé tudunk búcsút inteni, mivel a szél végre veszít az erejéből.

Estétől visszaesik a csapadékhajlam, azonban Magyarország északkeleti harmadában még előfordulhatnak ekkor is hózáporok, és itt szerda délelőttig akár meg is maradhat a hó, így szokatlan módon fehér lesz a táj március végén.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között alakul, de a szélvédett területeken, fagyzugokban még hidegebb lehet. Az OMSZ videójában megnézhetitek, hogy mi várhat még ránk.

Amilyen őrült volt a kedd, annyival nyugisabb lesz a szerda hála égnek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Magyarország nagyobb részén nem lesz csapadék, de délután, este az északnyugati tájakon gyenge eső esetleg előfordulhat. A lényeg, hogy nem kell semmilyen hózáporra számítani, sem riasztásra.

A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkülhet, azonban nem lesz viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű.

Csütörtökön azonban még mindig nem vár ránk napsütéses tavasz, mivel erősen felhős égre kell számítani. délutántól egyre több helyen elered az eső, záporeső Magyarországon. A hőmérséklet viszont egyre kellemesebb lesz, mivel 10 és 20 fok között valószínű, nyugat, délnyugat felé haladva a magasabb értékekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás