promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Sarkvidék zúdul Magyarországra, a hirtelen jött tavaszt maga alá temeti a hó
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csalóka lehet a kinti idő, arcul csaphat minket az igazi tavasz, de hétvégén már más is.

Ha a reggel folyamán kinéztünk az ablakon, akkor még sokkal hidegebbnek és borongósabbnak tűnhetett az idő mint most, napközben. A szürkeség eltűnt, az idő gyönyörű, a hőmérséklet pedig olyan meleg, hogy a kabátot is otthon hagyhatod nyugodtan. Egyelőre. Ugyanis a tavasz magával hozza a meleget, mely hosszabb időre velünk marad. 

Csütörtök

AMET szerint a csütörtöki nap folytatásában döntően fátyolfelhős idő várható időszakos szűrt napsütéssel, az északi megyékben helyenként gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Estefelé már jellemzően fátyolfelhős lesz ég, északkeleten középszintű felhőzettel. Csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 10 fok között valószínű, de a fagyzugos völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet a hajnal.

Péntek hajnalra virradóan jellemzően fátyolfelhős lesz ég, északkeleten középszintű felhőzettel. Csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 10 fok között valószínű, de a fagyzugos völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet a hajnal.

Péntek 

Délelőtt döntően fátyolfelhős idő lesz, majd délutántól főként az ország északi felében megvastagszik a felhőzet, néhol gomolyfelhők is kialakulhatnak. Napközben csapadék nem várható, estefelé az Észak-Dunántúlon és az északi határ mentén fordulhat elő kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati, délutántól a Kisalföldön már az északnyugati szél élénk, a Dunántúlon sokfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 25 fok között alakul.

Péntek estére pedig nagyjából ugyanolyan idő várható, mint délután, és estére is csak enyhe lehűlés jön majd. 

A hétvégére viszont jobb ha felkészülünk egy sarkvidéki légáramlásra, és akár havazás is várható lehet majd, mely jövő hét elején csúcsosodhat ki a nagyon erős lehűléssel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás