promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Csillagászati változást köszönthetünk, de a tavasztündér is tovább tevékenykedik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy robbant be a csillagászati tavasz, hogy közben senki sem vette észre a márciusi bódultságtól. 

Hétfőn, március 20-án 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a tavaszi nap-éj egyenlőség - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján, de ezt majdnem nem is vettük észre. Ma talán, még a tegnapinál is jobb idő volt, valóban igazán meleg, tavaszias idővel. Hogy a későbbiekben mi várható ma és holnap, arról ezt írja a METhivatalos oldala. 

[[c1]]

Hétfőn délután fokozatosan vékonyodik, az ország északnyugati felében érdemben csökken is a felhőzet, az Észak-Dunántúlon várható a legtöbb napsütés a képződő gomolyfelhők mellett. Jelentéktelen eső a déli határ közelében, egy-egy futó zápor a Dunántúlon alakulhat ki. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő estére már átmenetileg másutt is csökken, de az éjszaka második felében észak felől újból megnövekszik a felhőzet. Az északkeleti határnál és az északi völgyekben foltokban pára, köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon ennél enyhébb idő is lehet. Az északi fagyzugos helyeken 0 fok köré is lehűlhet a levegő.

Kedd hajnalban csípősebb idő várható, átmenetileg másutt is csökken, de az éjszaka második felében észak felől újból megnövekszik a felhőzet. Az északkeleti határnál és az északi völgyekben foltokban pára, köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon ennél enyhébb idő is lehet. Az északi fagyzugos helyeken 0 fok köré is lehűlhet a levegő.

Kedden délelőtt pedig erős felhőátvonulások várhatóak.

De a felhőátvonulások mellett sok napsütés várható. Helyenként - nagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Alföld területén - várható zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugati szelet több helyen kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás