promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Tavasztündér megérkezett, de kellemetlen meglepetésben lehet része a hét elején
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az előrejelzések szerint igazán tavaszi idő várható a hét elején, de a március még megviccelhet minket.

Jó hír azoknak, akik a tavasz szerelmesei. A jövő héten igazán tavaszias időjárásra számíthatunk, de az OMSZ szerint azért még érhetnek minket meglepetések, és a márciusi idő legalább olyan szeszélyes lesz, mint az áprilisi időjárás szokott lenni. 

Vasárnap délután (és egész nap), tapasztalhatjuk, hogy gyönyörű idő van az ország túlnyomó részén és érdemes a szabadban kint tartózkodni. Ám több hullámban magasszintű felhősávok vonulnak fölöttünk nyugatról kelet felé. Ezek mellett alapvetően napos idő várható, de a felhőzet délutántól nyugaton már időszakosan vastagabb lehet. Csapadék nem lesz. A délies szelet helyenként élénk, egy-egy erős lökés kíséri. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére többnyire 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap este már délnyugat felől összefüggő, időnként vastagabb felhőtömb borítja be az országot, amelyből hajnalban nyugaton néhol szemerkélő eső is előfordulhat, másutt azonban nem valószínű csapadék.

A déli, délnyugati szél hajnalban az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul, ugyanakkor mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de az északi völgyek vékonyabb felhőzettel borított részein gyenge fagy is lehet.

Hétfőre virradóan reggel, kora délelőtt még országszerte erősen felhős idő várható, majd északnyugat felől lassan szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Jelentéktelen eső, futó zápor csak néhány helyen alakulhat ki. Napközben az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, és ez egészen estig kitart majd.  

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás